tiistai 9. syyskuuta 2014

Söpöilyä paremman puutteessa

Sain heti tässä haasteen alkumetreillä havaita, että kovin korkealla itsekritiikin tasolla en tähän hommaan voi lähteä. Minulla ei tänään ollut mielessä mitään kovin briljanttia ideaa päivän piirrokseen, joten turvauduin helppoon ratkaisuun: söpöön pin up-tyttöön. Nättejä naishahmojahan on aina kiva piirtää. Itse asiassa piirtelin nättejä naisia nuorempana niin paljon, että jossain vaiheessa suorastaan kielsin itseltäni niiden piirtämisen, jotta tekemiseni ei vallan fiksautuisi yhden ja saman, silloin kliseisenä ja kuluneena näkemäni aiheen ympärille.

Sieviä naishahmoja ei minulla siis ole aikoihin tullut juuri piirreltyä, ja sen huomasin päivän kuvaa piirustaessani - sangen haasteellista nimittäin oli kyseistä kuvaa väsätä ilman mallia. Vaimensin aivoissani epätoivoisesti karjuvan itsekritiikin ja niin sanotusti purin hammasta ja jatkoin piirtämistä. Kovin kauan en kuitenkaan joutunut itseäni kiusaamaan, sillä rupeama keski tuskaisine lyijykynähahmotteiluineen alle tunnin. Lopputulosta katsoessani sekin tosin kuulostaa aika pitkältä ajalta moisen tekeleen tuottamiseen.

Tuumin kuitenkin, että aika on ehkä jo kypsä tähän pin up-tyyppiseen aiheeseen palaamiselle. Naisvartalo on kuitenkin niin läpikotaisin koluttu aihe niin taiteen kuin median ja mainonnankin aloilla, että ihan tasa-arvon nimissä voisin koittaa ryhtyä piirtelemään vaihteeksi mieshahmoja. Siinä minulle onkin haastetta kerrakseen, sillä olen jostain syystä aina kokenut miehen piirtämisen huomattavasti naisen piirtämistä vaikeampana. Mieshahmoistani pyrkii tulemaan omituisen... pökkelöitä.

Noh, oli mitä oli, lievää häpeää tuntien esittelen päivän piirroksen:

Kuitukärkikynä paperille, 19 x 17 cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti