sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Lauantai-illan tuotos

Hyi olkoon; piirrospuuhissani on näköjään ollut taas jo neljän päivän mittaiseksi venynyt tauko. Asialle ei ole mitään kunnollista selitystä; piirtäminen on kyllä ollut joka päivä mielessäni, mutta silti kaikki päivät ovat täyttyneet jostain muusta, ilmeisesti muka tärkemmästä toiminnasta siinä määrin, että vuorokauden tunnit ovat aina loppuneet kesken, ennen kuin olen ehtinyt aloittaa piirtämistä.

Oli mitä oli, tartuin tänään viimein taas kynään ja liikuin jälleen uuteen suuntaan pois mukavuusalueeltani, nimittäin kasviaiheeseen. En ole ikinä ollut erityisen innostunut kukkien tai muidenkaan kasvien piirtämisestä, mutta olen aina ihaillut taitavaa kasvien kuvaamista. Taitavalla en kuitenkaan tarkoita tässä tapauksessa tarkkaa todellisuuden jäljittelyä, vaan enemmänkin kaunista ja yksilöllistä tulkintaa. Kyseistä lajia haluaisin itsekin oppia.

Valitsin kohteekseni klassisen ruusun, sillä vaikka se kuva-aiheena on suorastaan kliseisen tuttu, on se terälehtisumppuineen kohtalaisen haastava piirrosaihe - ainakin minulle, siis. Piirros on vielä keskeneräinen.


Kuitukärkikynä paperille, koko A4




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti