maanantai 22. joulukuuta 2014

Diskusprolapsi

Joululomanviettopaikassani ei ole skanneria, joten seuraavat pari viikkoa kuvaan kaikki piirrustukseni (paitsi tietysti kännykällä tai tietokoneella piirretyt) kännykkäkameralla.

Unohdin ottaa kotoani mukaani lyijykynän, joten piirsin tämän päivän kuvan suoraan tussilla ilman luonnostelua. Toki täältä ystäväni asunnosta, jossa majailen, olisi luultavasti löytynyt lyijykynä, mutta en vaivautunut etsimään sellaista. Ajattelin nimittäin, että minulle tekisi hyvää piirtää ilman turvallista lyijykynäluonnostelua ja siten joutua tyytymään siihen jälkeen, mitä ensimmäisenä saan aikaan, ilman mahdollisuutta pyyhkiä sitä pois. En myöskään käyttänyt minkäänlaista mallia, vaan piirsin kuvan niin sanotusti omasta päästäni. Nämä edellä mainitut seikat näkyvätkin mielestäni lopputuloksessa kömpelyytenä ja puutteina mittasuhteissa ja anatomiassa.

Kuvan aihe on yksinkertaisesti kipu. Olen pitkään pohtinut, miten voisin ilmaista kuvallisesti kokemusta, jonka olen kahdesti käynyt läpi kaularankangassani olleen välilevypullistuman ja siitä seuranneiden hermokipujen, tuntopuutosten ja muiden viheliäisten oireiden takia. Ratkaisu - tämänpäiväinen piirros - sattaa olla naiivi, mutta ainakin se on rehellinen. Luultavasti tulen vielä palaamaan aiheeseen useaan otteeseen; tämän päiväinen työ oli vasta eräänlaista aiheen tunnustelua.


Valokuvassa esiintyvä piirros: kuitukärkikynä ja huopakynä paperille, koko A4 (valokuvassa käytetty korni filtteri kattaa vain piirroksen ympäristön)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti