tiistai 14. lokakuuta 2014

Se on valmis, kun minä niin sanon

Viimeistelin tänään vektoripiirrostani ja päädyin lopulta siihen pisteeseen, että katsoin parhaaksi julistaa piirroksen valmiiksi. Minulla on taipumus jäädä hiomaan töideni yksityiskohtia loputtomiin, joten jossain vaiheessa minun on aina vain kylmästi päätettävä, että työ on nyt valmis.

Yksi mainittava muutos, jonka tein kuvaan, on siinä esiintyvän ihmisen kaulassa. Yksinkertaistin kaulan valo- ja varjoalueita huomattavasti, sillä aiemmin tekemäni valokohdat olivat mielestäni häiritsevän koristeellisia ja muistuttivat liikaa hiuksissa olevia kiehkuroita. Olen itse varsin tyytyväinen tekemääni muutokseen. Hienosäädin myös hiusten ääriviivaa ja lisäsin pari pientä varjokohtaa kasvoihin tuomaan esiin niiden piirteitä.

Tässä vaiheessa lienee jo sopivaa paljastaa, että kuva esittää yhtä Sons of Anarchy -televisiosarjan päähahmoista, moottoripyöräkerhon matriarkkaa Gemma Teller Morrow'ta. Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin, sain idean kuvaan hiljattain näkemässäni unessa. Näin unta, että minulla oli t-paita, jossa oli mainitun fiktiivisen hahmon kuva sekä teksti: "What would Gemma Teller Morrow do?" Herättyäni tulin välittömästi siihen tulokseen, että idea oli erittäin toteuttamiskelpoinen, ja ryhdyin suunnittelemaan kuvaa pikimmiten.

Lupailin myös kertoa jotain vektorigrafiikasta, mutta sen asian osalta päädyin siihen, että internetistä löytyy aiheesta sen verran kattavasti informaatiota, etten ryhdy sepostamaan aiheesta omiani. Wikipediassa on vektorigrafiikasta ihan hyvä, joskin aiheesta ennestään mitään tietämättömälle mahdollisesti melko kryptinen artikkeli. Virtuaaliammattikorkeakoulun sivuilla selitetään melko helppotajuisesti pikseli- ja vektorigrafiikan ero.

Päivän kuva on siis toteutettu vektorigrafiikkana ja muutettu bittikarttakuvaksi. Nurkassa näkyvä vaatimaton pikku signeeraus on töherretty pikseligrafiikkana bittikarttakuvaksi muuntamisen jälkeen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti