tiistai 7. lokakuuta 2014

Maanantaiyön miau

Olin sunnuntaina vaellukselta palattuani niin poikki, että mikään muu kuin syöminen, juominen ja sohvalla röhnöttäminen ei tullut kysymykseenkään. Maisemat Korouoman rotkolaaksossa olivat miellyttävät, mutta tämän päivän piirroksessa en lauantain uumoiluistani huolimatta käsittele pohjoista kasviaihetta, vaan pientä, domestikoitunutta kissaeläintä.

Eläimiä piirtäessäni liikun ehdottomasti mukavuusalueeni ulkopuolella, sillä olen aina ollut kiinnostuneempi ihmisten kuin eläinten piirtämisestä, ja näin ollen eläinten piirtäminen on jäänyt varsin vähälle. Siinä onkin taas yksi alue vallattavana.

Tämän päivän aihe kumpusi eräästä internetin ihmemaassa näkemästäni valokuvasta, jossa oli aivan kertakaikkisen mainionnäköinen kissa. Kissan naama ja olemus herättivät minussa niin suurta hilpeyttä, että koin suorastaan pakonomaista tarvetta piirtää eläimestä kuva. Aikomukseni ei ollut piirtää realistista kuvaa kissasta, vaan karikatyyri, jossa eläimen karaktääri korostuisi samalla tavalla kuin ihmisiä esittävissä karikatyyreissä. Paljon eläimiä tarkkailleet henkilöt tietätävät, että eläimet ovat hyvinkin persoonallisia, toisistaan poikkeavia yksilöitä.

Hahmottelin kuvan ensin lyijykynällä, minkä jälkeen tussasin sen mustalla huopakynällä. Kuva on jokseenkin viimeistelemätön; saatan vielä palata sen pariin esimerkiksi varjostamisen ja värityksen merkeissä.



Huopakynä paperille, koko A4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti